csaldA család az egyik legösszetettebb közösség, amivel egy pszichológus találkozhat. Minden tag különböző egyéniséggel, különböző vágyakkal és célokkal és más-más elképzelésekkel rendelkezik, úgy is mondhatjuk, hogy minden tag egy önálló ember

 

Egy család azonban mégis több, mint a tagok összessége, összekötik őket a közös élmények, érzelmek, az együtt töltött idő és a lassan kialakult közös szokások is. 

 

Éppen ezért, ha a család egyik tagja nehézségbe ütközik, az általában az egész családra, mindenki hétköznapjaira kihat. Úgy lehet ezt talán elképzelni, mint egy bonyolult szerkezetet - a részecskék olyannyira össze vannak kapaszkodva, hogy ha az egyikük leáll, az egész szerkezet működése nehézkes lesz. 

 

A családi problémák igen sokfélék lehetnek, közös azonban bennük, hogy az egész családnak összefogva, együtt kell megpróbálni megküzdeni velük, ezért a családi konzultációkon szerencsés esetben minden családtag jelen van. 

 

 

Családi helyzetek, amikkel hozzám fordulhatnak:

- Gyermek születése

- Testvérviszályok

- Nevelési kérdések

- Serdülőkkel kapcsolatos nehézségek

- Gyakori viták 

- Válással, különéléssel kapcsolatos gondok

- Egyéb problémák

 

A családi konzultációk időtartama 1,5-2 óra egy 10-15 perces szünettel egybekötve, és általában kéthetente, később havonta kerül rájuk sor. Az üléseket esetenként két pszichológus vezeti (előzetes megállapodás után).

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház