VrandsA gyermekáldás az élet legnagyobb ajándéka, mely fenekestül forgatja fel a pár korábbi, jól megszokott életét.

 

Természetesen minden szülő tele van aggodalommal a gyermek születését megelőzően. Mindent jól fogok csinálni? Mi lesz, ha valamit elrontok? Ha a saját szüleinket kérdeznénk, biztosan azt válaszolnák, hogy ők is ugyanúgy aggódtak mint mi, hiszen ismeretlen helyzettel kerültek szembe.

 

Sokan a várandósság alatt elolvassák az összes fellelhető, témához kapcsolódó könyvet, fórumokat bújnak, tanácsokat kérnek, ami fontos és hasznos teendő, azonban nem szabad megfeledkezni a legfontosabbról, a baba érkezésére való lelki felkészülésről.

 

Egy kisbaba legalapvetőbb szükséglete a biztonság, melyet akkor tudunk neki  biztosítani, ha mi is biztonságban érezzük magunkat és az életünk egyéb területei nagyrészt problémamentesek. Ekkor tudjuk leginkább a kis jövevényre fordítani a figyelmünket anélkül, hogy más nehézségeken kelljen gondolkodnunk.

 

Mindannyian tudjuk, együtt erősebbek vagyunk. A harmonikus párkapcsolat úgy gondolom, nagyban megkönnyíti a kisbaba érkezése körüli megterhelőbb időszakot, amire tudatosan fel kell készülni.

 

A párkapcsolat megerősítése, az aggodalmak és felmerülő kérdések átbeszélése, a baba megszületése utáni teendők és szerepek megtervezése mind olyan megnyugvást tud nyújtani, mely a gyermekvárás aggodalmát izgalomra cseréli, és biztosak lesznek benne – együtt még a jelenlegi legboldogabb, de egyben legijesztőbb helyzettel is képesek szembenézni – egy kisbaba érkezésével.

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház