pr2Egy boldog párkapcsolat kialakítása és fenntartása mindkét féltől rengeteg munkát és odafigyelést igényel. Még a legboldogabbnak tűnő párok között is előfordul feszültség, még ha nem is gondolnánk róluk. A különbség nem az eléjük gördülő nehézségek számában rejlik, hanem abban, hogy hogyan kezelik azokat.

 

Egy nehéz helyzetben a pár tagjai összezárnak és egymást erősítve próbálják megtalálni a megoldást? Vagy épp ellenkezőleg, a feszültség vitákat szül és az eredeti probléma mellett már a másik ellenállásával is meg kell küzdeniük? A konfliktusok hatékony közös megoldása tanulható és gyakorolható, amitől a pár a problémákra előbb utóbb, mint közös kihívásokra tud tekinteni.

 

A párok egy pszichológust általában két okból keresnek fel. Az első, és gyakoribb, mikor a kapcsolatban problémák merülnek fel, melyhez szakember segítségét kérik. Ilyenkor az üléseken mindkét fél megjelenik, és a pszichológus vezetésével igyekeznek megértést és változást előidézni a kapcsolatukban. Ez egy rögös út, de az, hogy a pár felismeri, hogy problémája van, és annak megoldása érdekében kész segítséget kérni, már önmagában egy hatalmas lépés a siker felé vezető úton.

 

Néhány a problémák közül, amivel hozzám fordulhatnak:

- Elégedetlenség

- Gyakori veszekedések, viták

- Féltékenység

 - Megcsalás

- Szexuális élettel kapcsolatos problémák

- Gyermeknevelés kérdései

 - Problémák a kommunikáció területén

- Egyéb párkapcsolati problémák.

 

A másik lehetőség a pszichológus felkeresésére a jól működő párkapcsolat megerősítése. Még  az ilyen kapcsolatokban is akadnak nézeteltérések, nehezebb időszakok, a hosszabb kapcsolat esetében pedig érezhetjük, hogy kissé elszürkültek a hétköznapok, elgyengült a régi tűz. Ilyen esetekben ajánlom a párnak a PREPARE/ENRICH párkapcsolati felmérő eszköztárának használatát, mely az Egyesült államokban több, mint 3,5 millió párnak tette gazdagabbá a kapcsolatát.  

További információt az eszköztárról a következőre kattintva talál: PREPARE/ENRICH 

 

Az párkapcsolati konzultációk időtartama 90 perc és heti-kétheti rendszerességgel ismétlődnek.

 

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház