Bemutatkozás

15139470 10202458656984482 729910880 nFélegyházy Anna vagyok, okleveles pszichológus. Magyar és angol nyelven tartok konzultációkat Budapesten.

 

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Pécsi Egyetemen végeztem, valamint posztgraduális képzésen vettem részt Skóciában, az Edinburgh-i Egyetemen.  A Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület tagjaként szexuálpszichológiai tanácsadó képzést végeztem, a Magyar Családterápiás Egyesület tagjaként pedig a családterapeuta képzés szupervíziós fázisában járok. 2015-ben PREPARE/ENRICH tanácsadói képzettséget szereztem, mely egy párkapcsolati felkészítő és gazdagító eszköztár házasság vagy együttélés előtt álló, valamint már házas vagy együtt élő párok részére.

 

Úgy gondolom, hogy minden ember életében történnek olyan változások, melyek a korábbi, jól működő, megszokott mindennapokat felborítják, és ezzel kisebb nagyobb nehézségeket okoznak,  Egy változás nem feltétlenül rossz, lehet kifejezetten pozitív is - mint például egy házasságkötés, vagy egy kedvezőbb munkahelyre váltás - mégis okozhat konfliktusokat, amikkel meg kell küzdenünk.

 

Önmagunk és egymás pontosabb megismerése, a párkapcsolat és családi kapcsolatok megerősítése, a hatékonyabb kommunikáció kialakítása mind fel tud készíteni arra, hogy az elénk gördülő akadályokat könnyebben és magabiztosabban kezeljük.

 

A hozzám fordulók  egy része (például a házasság, vagy gyermekvállalás előtt állók) abból a célból érkeznek, hogy az aktuálisan fennálló harmóniát még sok évig élvezhessék, és olyan erős alapokat építsenek maguknak, ami bármely problémának könnyebben ellenáll. Az érkezők nagyobb része egy, vagy több aktuális problémával keres meg, melynek megoldásához segítséget kérnek. Ebben az esetben is, a fennálló problémán való átsegítés során az egyén, vagy pár olyan  tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodhat, melyek a jövőben várható változásokhoz való alkalmazkodásban is segíthetnek. 

 

Bármelyik eset is álljon fenn, úgy gondolom, hogy a saját életünk folyamatos, tudatos gondozása és a problémák kihívásként való felfogása a kulcs a harmonikus élethez.

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház